Verpleegkundige Horen en Beslissen

Verpleegkundige Horen en Beslissen | 16 – 40 uur p/w | Noord-Nederland en Noord-Brabant

Ben jij een verpleegkundige, hou je van afwisseling en zou je graag willen werken in een adviserende rol binnen de asielprocedure? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons team bij MediFirst is dringend op zoek naar vakbekwame en gedreven verpleegkundigen die in inzetbaar zijn op één van onze locaties in Ter Apel, Schiphol en diverse locaties in Noord-Brabant en Gelderland. De werktijden kunnen indien de situatie hier om vraagt afwijken van reguliere werktijden (9-17 uur), beschikbaarheid en flexibiliteit hierin is dan ook noodzakelijk!

Wat ga je doen

MediFirst is een medisch adviesbureau, gespecialiseerd in onafhankelijke advisering binnen de asielprocedure. Deze werkzaamheden zijn specifiek gericht op de medische advisering in het kader van het horen en beslissen door de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Het voornaamste onderdeel van dit advies vormt een medisch onderzoek van asielzoekers. Verpleegkundigen en artsen van MediFirst onderzoeken of een asielzoeker lichamelijk en geestelijk in staat is om aan gehoren deel te nemen en of er eventuele medische beperkingen (lichamelijk en/of psychisch) zijn waarmee tijdens het horen en bij het beslissen rekening dient te worden gehouden. De uitkomsten van dit medische onderzoek vormen een belangrijke basis voor de verdere procedure van de IND.

Je werkt intensief samen met een arts die aan de hand van jouw inventarisatie de keuze maakt of het advies opgestuurd kan worden of dat de asielzoeker alsnog door de arts gezien moet worden. Naast de contacten met je collega’s heb je ook regelmatig contact en overleg met andere dienstverleners op de locatie waar je werkzaam bent. Tevens wordt tijdens het onderzoek samengewerkt met een tolk vanwege de taalbarrière.

Wie zoeken wij?

Het verlenen van service is iets wat bij jou centraal staat. We zoeken iemand die communicatief (mondeling en schriftelijk) sterk is en beschikt over analytische vaardigheden. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is van belang om deze functie te kunnen bekleden. Voor het uitvoeren van deze functie is een hart voor de zorg en de doelgroep nodig en moet je je onafhankelijk kunnen opstellen. Verder breng je het volgende mee:

  • Een geldige BIG-registratie;
  • Verpleegkundig diploma (MBO 4);
  • Minimaal twee jaar werkervaring;
  • Ervaring met psychiatrie, medische problematiek bij vreemdelingen en/of ander transcultureel terrein is een pre;
  • Affiniteit met de jeugdgezondheidzorg is een pré, omdat een deel van de werkzaamheden uit medisch onderzoek bij jongeren bestaat.

Jij draagt zorg voor een uitstekende kwaliteit van de dienstverlening in de meest brede zin van het woord.

Wat krijg je hier van voor terug:

Als verpleegkundige kom je te werken bij een groeien organisatie in een enthousiast team. Een uitdagende functie voor minimaal 16 uur per week en een marktconform salaris binnen de range van € 2100,- en € 3800,- op basis van een 40-urige werkweek. Inschaling vindt plaats basis van ervaring. Een laptop, telefoon, reiskostenvergoeding en toeslag voor niet reguliere werktijden zijn onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Er zijn mogelijkheden voor interne opleiding door o.a. de IND en onze stafarts. Het is een afwisselende baan waarin je een grote mate van zelfstandigheid hebt.

Kom je bij ons werken?

Ben jij flexibel, beschik je over een gezonde dosis inlevingsvermogen en wil je er samen voor zorgen dat de asielzoekers altijd toegang hebben tot goede zorg? En vind je het daarnaast interessant om met andere culturen in aanraking te komen en met verschillende disciplines samen te werken? Dan ben jij hopelijk de aanvulling die wij zoeken voor ons team! Stuur jouw motivatiebrief en CV naar hr@argonaut.nl, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je vooraf meer weten over de functie? Neem dan contact op met Karien Haverkate (manager), via 06-57062479. 

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld