Arts Horen en Beslissen

Arts Horen en Beslissen | minimaal 24 uur p/w | Noord Nederland

Ben jij een BIG-geregistreerde arts, woonachtig in Groningen of Noord Holland, hou jij van afwisseling en zou je graag willen werken in een adviserende rol binnen de asielprocedure? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons team bij MediFirst (zusterorganisatie van Argonaut) is dringend op zoek naar vakbekwame en gedreven adviseurs voor minimaal 24 tot 36 uur per week. De werktijden kunnen indien de situatie hier om vraagt afwijken van regulier, beschikbaarheid en flexibiliteit hierin is dan ook noodzakelijk!

Wat ga je doen

MediFirst is gespecialiseerd in onafhankelijke advisering binnen de asielprocedure. Deze werkzaamheden zijn specifiek gericht op de medische advisering in het kader van het horen en beslissen door de IND. Het voornaamste onderdeel van dit advies vormt een medisch onderzoek van asielzoekers. Verpleegkundigen en artsen van MediFirst onderzoeken of een asielzoeker lichamelijk en geestelijk in staat is om aan gehoren deel te nemen en of er eventuele medische beperkingen zijn waarmee tijdens het horen en bij het beslissen rekening dient te worden gehouden. De uitkomsten van dit medische onderzoek vormen een belangrijke basis voor de verdere procedure van de IND.

Je werkt intensief samen met een BIG geregistreerde verpleegkundige die het eerste onderzoek uitvoert bij de asielzoeker. Aan de hand van de inventarisatie van de verpleegkundige maakt de arts een keuze of het advies opgestuurd kan worden of dat de asielzoeker alsnog door de arts gezien moet worden. De werkzaamheden bestaan dus deels uit aansturing van verpleegkundige op afstand en deels uit het zelfstandig onderzoeken uitvoeren op locatie. Naast de contacten met je collega’s heb je indien noodzakelijk ook contact en overleg met andere dienstverleners op de locatie waar je werkzaam bent, denk hierbij aan een tolk.

 

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand die communicatief (mondeling en schriftelijk) sterk is en beschikt over analytische vaardigheden. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is van belang om deze functie te kunnen bekleden. Voor het uitvoeren van deze functie is een hart voor de zorg en de doelgroep nodig en moet je je onafhankelijk kunnen opstellen. Verder breng je het volgende mee:

 • Een geldige BIG-registratie;
 • Een diploma Geneeskunde;
 • Affiniteit met de jeugdgezondheidzorg omdat een deel van de werkzaamheden uit medisch onderzoek bij jongeren bestaat;
 • Minimaal twee jaar werkervaring;
 • Kennis van (of staat open om dit aan te leren) medische problematiek bij vreemdelingen;
 • Ervaring met transculturele psychiatrie is een pré;
 • Stressbestendigheid in verband met het kunnen optreden bij acute noodsituaties;
 • Flexibiliteit i.v.m. mogelijk plotselinge toename in aanvragen, waarbij je ook van ons flexibiliteit mag terugverwachten;
 • Reisbereidheid omdat onderzoeken op verschillende locaties door het land plaats vinden.

Jij draagt zorg voor een uitstekende kwaliteit van de dienstverlening in de meest brede zin van het woord.


Wat bieden wij?

Als arts kom je te werken bij een groeiende organisatie in een enthousiast team. Een uitdagende functie voor minimaal 24 uur per week en een marktconform salaris binnen de range van € 3675,- en € 6000,- op basis van een 40-urige werkweek. Inschaling vindt plaats basis van ervaring. Er zijn mogelijkheden voor interne opleiding door o.a. de IND en onze stafarts. Indien noodzakelijk behoort een leaseauto tot de mogelijkheden. Het is een afwisselende baan waarin je een grote mate van zelfstandigheid.

 

Kom je bij ons werken?

Naast de advisering voor Horen en Beslissen, heeft MediFirst nog meerdere adviserende rollen binnen de asielprocedure, te weten:

 • BMA: Bureau Medische Advisering (BMA) van de IND wordt in zijn taakuitoefening bijgestaan door MediFirst. De medisch adviseur van MediFirst brengt op basis van professioneel autonome beantwoording van de voorgelegde vraagstelling onafhankelijk medisch advies uit aan de IND. BMA adviseert over medische aspecten verband houdend met het nemen van een besluit op grond van de Vreemdelingenwet 2000.
 • SMA COA: Indien een asielzoeker als gevolg van een medische en/of psychosociale omstandigheid in aanmerking wil komen voor (een versnelde) uitplaatsing in een specifieke regio, een speciaal soort woning of begeleid wonen, is een onafhankelijk Sociaal Medisch Advies (SMA) van MediFirst nodig.

 

MediFirst werkt intensief samen met Argonaut. Argonaut is gespecialiseerd in onafhankelijke advisering op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Zo zetten wij onze expertise in voor zaken als de Participatiewet, Jeugdwet en WMO. Daarnaast levert Argonaut graag een bijdrage aan de ontwikkeling in het onderwijs voor zowel de zorg en welzijn als wonen, door middel van in-house trainingen, intervisie en werkbegeleiding.

Een combinatiefunctie tussen MediFirst en Argonaut is zeker een optie.

Ben jij gedreven en wil jij er samen voor zorgen dat de asielzoekers altijd toegang hebben tot goede zorg? Dan ben jij hopelijk de aanvulling die wij zoeken voor ons team! Stuur jouw motivatiebrief en CV naar hr@argonaut.nl, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je vooraf meer weten over de functie? Neem dan contact op met Karien Haverkate (manager), via 06-57062479. 

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld